WAAR WIJ in geloven

Missie, Visie en Strategie

Missie
Wij doen alles om inspirerend leiderschap te realiseren!

Visie
Om organisaties door constante stroom aan veranderingen te kunnen loodsen is er een behoefte aan inspirerende leiders. Inspirerende leiders voelen en tonen eigenaarschap. Ze staan in een actieve verbetermodus en weten teamcompetenties optimaal te benutten. Hierdoor realiseren zij, met betrokken medewerkers, daadwerkelijk hun doelstellingen.

Strategie
Wij ontwikkelen en leveren onderscheidende leiderschapsprogramma’s waarin een unieke combinatie van kennis, ervaring, training en coaching centraal staan. In deze programma’s dagen wij de leiders van morgen uit zichzelf te ontwikkelen tot sterke en succesvolle leiders die hun medewerkers inspireren en plezier geven in het werk. 


DE FLES VAN KLEIN

HET VERHAAL

Met onze programma’s zorgen wij dat beginnende leidinggevende succesvol (en zonder al teveel schade en schande) in hun rol kunnen groeien en hun teams optimaal kunnen laten functioneren. We zouden dat natuurlijk het liefst realiseren op een “evidence based” methodiek.

En daar begint de parallel met de verwondering over de Fles van Klein.

Wetenschappers doen al jaren onderzoek naar management en leiderschap met de intentie om pasklare antwoorden en oplossingen te vinden. Om tot de conclusie te komen dat management en leiderschap geen wetenschap is.

Werken aan iets dat onmogelijk lijkt

Neem een strook papier met vier randen en vier hoeken en twee (onder en boven) zijden. Neem de uiteinde, draai deze een halve slag en plak de uiteinden aan elkaar. Je hebt zojuist een Möbius band gemaakt. Een ruimtelijk figuur dat onmogelijk lijkt, maar toch echt kan bestaan. Het heeft geen hoeken, slechts één rand en een zijde. Escher illustreerde dat mooi met zijn weergave van de mieren die oneindig op de band lopen zonder ooit een rand of een andere zijde te bereiken.

Als je een Möbius band transformeert naar een hogere dimensie krijg je een Klein-fles, genoemd naar de Duitse wiskundige Felix Klein, die dit bizarre voorwerp voor het eerst beschreef in 1882. Het absurde aan deze fles is dat de binnenkant tegelijkertijd ook de buitenkant is. Zoals de Möbius band maar één vlak heeft, heeft de fles van Klein maar één zijde en kent geen enkele begrenzing. Je kan oneindig op de oppervlakte bewegen zonder een rand tegen te komen.

“Leiderschap is een praktijk die voornamelijk door ervaring wordt geleerd en geworteld is in de context van de omgeving”

HENRY MINTSBERG (managementwetenschapper)

Tijdens onze programma’s dagen we je uit om anders te kijken, je te verwonderen, inspiratie te zoeken en je grenzen te verleggen. Daarbij maken we de context van jouw omgeving leidend en delen met een flinke dosis humor onze ervaringen. Over de valkuilen waar wij zelf met open ogen instapten en de theorie en de praktische direct toepasbare tips waarmee je als leider aan de slag gaan.